Környezetvédelem
1421 Views0 Comments

A Magyar Mozgókép és Turisztikai Egyesület egyik fő célkitűzése, hogy a modern mozgó- és állókép rögzítő eszközök segítségével olyan rövidfilmeket, illetve fényképes bemutatókat alkosson, amelyek fő célja a társadalom szemléletének fejlesztése az ember és az élő természet viszonyában.
Az Egyesület tagjainak alapos és szerteágazó szakértelme garantálja, hogy az elkészített alkotások mind esztétikai, mind szakmai szempontból megfelelnek a mai kor követelményeinek.

Manapság a rohanó világunkban sokan úgy gondolhatják, hogy a környezetvédelem túlságosan fárasztó és időigényes dolog. Olyas valami, ami nem fér bele a hétköznapokba, ami plusz erőfeszítést igényel a szokásos napi tevékenységeinken túl. Valami olyasmi, amit csak azok tesznek, akinek túlságosan sok szabadidejük és pénzük van. Sok helyen lehet találkozni azzal a felfogással, hogy a környezetvédelem egy teljesen új életvitelt követel meg tőlünk. Egyesületünk célja, hogy a társadalom széles körét megismertesse a környezetvédelem egy olyan formájával, ami bárki megszokott életvitelének üdítő kiegészítője lehet a nélkül, hogy komolyabb anyagi vagy időbeni ráfordítást igényelne. Lehet ez egy családi kirándulás is egy közeli, ám kevésbé ismert erdőben vagy tanösvényen. De, éppen úgy lehet egy pihentető, változatos séta egy hangulatos, természetközeli kis faluban is.

Célunk, hogy az emberek figyelmét felhívjuk a körülöttünk élő természetre, világunk azon építőköveire, amik mindennapi életünk folyamán folyton jelen vannak. Szerves részét képezik életünknek, sőt az alapját jelentik, de rohanó életmódunk miatt nem vagy csak alig veszünk tudomást róluk. Ezeknek a bemutatásával kívánjuk szemléltetni, hogy némi odafigyeléssel és tudatossággal bárki jelentősen hozzájárulhat a környezetvédelem előmozdításához.