Film
1556 Views0 Comments

A film, illetve a mozgókép napjainkban az elsődleges információhordozónak tekinthető. Azonban segítségével nem csak információ továbbítható, hanem érzelmek is. Tudományos tény, hogy az emberek sokkal hamarabb és tartósabban megjegyzik azt az információt, amelyhez egy érzelem is társul. A színek, formák, hangok összessége, rendezett egysége több érzékszervre hat egyszerre, így segítve a tanulást, információközlést. Ugyanúgy működik, mint régen a terepgyakorlatok, ahol a tanulók saját tapasztalataik révén sokkal hamarabb sajátították el az adott képzettséget, mintha csak egy könyvből magolták volna.

A mai rohanó és felgyorsult világban különösképpen hasznos, ha nem szükséges a film, mint elsődleges kommunikációs csatorna. A képek már az őskortól kezdve elkísérték az embert, azonban igazi fejlődésnek csak a 20. század korai éveiben indult. Azóta hosszú utat megtéve ma már a virtuális valóságnál járunk. Egyesületünk szilárdan hisz benne, hogy a filmet felelősséggel, felkészülten használva a társadalom fejlődését tudja szolgálni úgy, hogy nem csak azok fejlődnek, akik megtekintik ezeket a kisfilmeket, hanem azok is akik készítik, illetve közreműködnek ezek elkészítésében. Ennek elsődleges záloga a felkészült és tapasztalt szakemberek közreműködése, akik a kezdetektől fogva végig viszik az
alkotási folyamatot. Bízunk benne, hogy mindenki hasznosnak, tartalmasnak és művészi szempontból is igényesnek fogja találni videóinkat, illetve képeinket.